EuroPsy Teşvikleri

EuroPsy sertifikalandırma sürecinin teşvik edilmesi amacıyla yeni uygulamalar başlatıldı.

0%
*Bu yazı tahmini 5 dakika 55 saniye okuma süresine sahiptir.

Yurdumuzda 2013 yılından bu yana uygulanmakta olan EuroPsy sertifikalandırma sürecinin teşvik edilmesi, mesleki yetkinliklerin tarafı ve bileşeni olduğumuz Avrupa ve EFPA standartlarıyla tevsik edilebilmesi ve süpervizyon vb. uygulamaların mesleki gelişime katkılarını göz önünde bulundurarak bu uygulamaların yaygınlaştırılmasının sağlanması amacıyla Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından 01.04.2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere bazı teşvik uygulamaları yürürlüğe alınmıştır.

Buna göre

  1. EuroPsy sertifikası sahiplerinin, sertifikaya başvuru tarihlerinin içinde bulunduğu takvim yılı hariç olmak üzere, kesintisiz sertifika süreleri boyunca üyelik aidatından muaf tutulmasına;
  2. Başvuru tarihi itibarıyla en az üç takvim yılı süreyle derneğimize üye olan kişiler için EuroPsy sertifikası ilk başvuru ve yenileme başvurusu ücretlerinde tarife bedelinden %30 tenzilat uygulanmasına;
  3. Derneğe ilk üyelik başlangıç tarihleri 2016 ve öncesi olan üyelerimizin, 31.12.2021 tarihine dek yapacakları EuroPsy sertifikası başvurularına istinaden sertifika almaya hak kazanmaları halinde varsa tüm geçmiş aidat borçlarından sarfınazar edilmesine;

karar verilmiştir. Ayrıntılı bilgiye EuroPsy Türkiye sitesinden erişebilirsiniz.

 

Teşvik Uygulamaları Hakkında Öne Çıkan Sorular

  • Halihazırda EuroPsy sertifikasına sahip olan kişiler teşviklerden yararlanabilir mi?

    Teşvik uygulamaları 01.04.2021 tarihinden itibaren yapılan yeni ve yenileme başvuruları için geçerlidir.

  • İndirimli (%30) başvurudan hangi üyeler yararlanabilir?

    Başvuru tarihi itibarıyla en az üç takvim yılı süreyle derneğimize üye olan kişiler için tanınmış olan bu teşvik uygulamasından yararlanmak için içinde bulunduğumuz takvim yılı dâhil art arda en az üç yıldır dernek üyesi olmak gerekmektedir. Söz gelimi 01.05.2021 tarihinde başvuru yapacak bir kişi, 2019 yılından bu yana üye ise (2019, 2020 ve 2021 takvim yılları dikkate alınarak) indirimden faydalanabilmektedir.

  • Üç yılı aşkın süredir üyeyim ve süresi dolmakta olan EuroPsy sertifikamı yenilemek istiyorum. Ücretlendirme nasıl olacak?

    Yenileme başvurularında tarife bedelinin %30 eksiği uygulanmaktadır (2021 yılı için 1.050 TL + KDV). Üç yıl ve daha uzun süredir dernek üyesi olan kişiler için ilave %30 indirim uygulanacağından yenileme başvuru bedeli 2021 takvim yılı için 735,00 TL + KDV olarak işletilecektir.

  • Üyelik borcum var, bu yıl başvuruda bulunmak istersem hangi dönemlerden borçlu olacağım?

    Başvurunuzu tamamlayabilmek için içinde bulunduğumuz yıl da dâhil olmak üzere hiçbir dönemden aidat borcunuzun bulunmaması gerekmektedir; ancak ilk üyelik tarihiniz 2016 ve öncesinde ise herhangi bir aidat ödemesi yapmadan başvurunuzu tamamlayabilirsiniz. Bu durumdaki üyelerimizin başvurularının olumlu sonuçlanması halinde aidat borçlarından sarfınazar edilecektir; başvurularının olumsuz sonuçlanması halinde ise herhangi bir muafiyet tanınmayacağından aidat yükümlülükleri devam edecektir.

  • Derneğe EuroPsy teşvikleri kapsamında yeni üye olacağım. Aidat muafiyetinden yararlanabilir miyim?

    Sertifika sahipleri, sertifikaya başvuru tarihinin içinde bulunduğu takvim yılı hariç olmak üzere, kesintisiz sertifika süreleri boyunca üyelik aidatından muaf tutulmaktadır. Buna göre üyelik başvurunuz sırasında bu yılın aidat bedelini ödemeniz gerekmektedir; ancak EuroPsy sertifika başvurunuzun olumlu sonuçlanması halinde takip eden altı(6) yıl boyunca üyelik aidatı muafiyetinden yararlanabilirsiniz.* 

    * EuroPsy sertifikalarının geçerlilik süresi, yenilenmediği takdirde yedi yıldır.

  • Teşvik kapsamındaki tüm ölçütleri karşılıyorum. Hangilerinden yararlanabilirim?

    Açıklanan ölçütlerin birden fazlasını karşılayan kişiler, karşıladıkları tüm ölçütler için sağlanan teşviklerden yararlanabilmektedir.

  • Dernek üyeliğim borcumdan dolayı sonlandırılmıştı. Teşviklerden yararlanabilir miyim?

    Aidat borcu nedeniyle üyeliği sonlandırılmış olan kişiler, geçmiş dönem borçlarını ödediklerinde üyeliğe yeniden kabul edilebilmektedir. EuroPsy başvurusu için dernek üyesi olunması gerektiğinden üyeliği sonlandırılmış kişiler, öncelikle geçmiş dönem aidat borçlarını ödeyerek geri kabul başvurusunda bulunmalıdır. Üyeliğe geri kabul sonrası geçmiş dönem borçlarının affedilmesi dışındaki teşviklerden (ölçütleri karşılıyorsanız) yararlanabilirsiniz.

  • Borcumdan dolayı sonlandırılmış olan üyeliğimi 2016 sonrasında yeniledim; ancak son dönemlerden aidat borcum var. Teşviklerden yararlanabilir miyim?

    2016 yılından önce başlayan dernek üyelikleri borcundan dolayı sonlandırılmış kişilerin aidat borçlarını ödeyerek 2016 sonrasında geri kabul edilmiş olması halinde, ilk üyelik başlangıç tarihleri 2016 ve öncesi olduğu için teşviklerden yararlanması mümkündür. Söz gelimi üyeliği 2015 yılında borcundan dolayı sonlanan ve 2018 yılında geçmiş dönem aidat borçlarını ödeyerek üyeliğe geri kabul edilen bir kişi, 2019-2021 dönemleri için aidat yönünden borçluysa 31.12.2021 tarihine dek EuroPsy başvurusunda bulunması ve başvurusunun olumlu sonuçlanması şartıyla bu borçlarından muaf tutulacak; ayrıca sertifika süresi boyunca aidat yönünden borçlandırılmayacaktır.

* OECD ülkelerinin üniversite mezunlarının dakika başına okuyabildiği kelime sayısı baz alınmıştır.
>