TPD Travma, Afet ve Kriz Birimi İzmir Grubu Bilgilendirme ve Gönüllü Formu

0%
*Bu yazı tahmini 3 dakika 34 saniye okuma süresine sahiptir.

17.05.2014

 

Değerli Meslektaşlarımız,

TPD Travma, Afet ve Kriz Birimi Soma Saha Değerlendirme Ekibinin ön değerlendirme raporundan (http://www.psikolog.org.tr/index.php?Detail=1046) da takip edebileceğiniz gibi Derneğimiz Soma\'da çalışmalarını yürütmektedir.

15 Mayıs 2014 Perşembe günü yapılan TPD İzmir şube toplantısına gelen ve destek veren tüm meslektaşlarımıza ve meslektaş adaylarımıza teşekkür ederiz. Hem dünkü toplantıda hem de yazarak ve arayarak gönüllü olma isteğini ileten arkadaşlarımıza sürece dair bilgi paylaşımında bulunmak isteriz.

Ön değerlendirme raporunun da ifade ettiği gibi, APHB temsilcimiz ve TPD İzmir Şubesi\'nden iki meslektaşımız Soma’da ön keşif ve koordinasyon çalışmalarına katılmışlar, 21.05.2014 tarihinden itibaren başlatılacak sürecin karar aşamalarında bulunmuşlardır. Ekiplerdeki gönüllü psikologlar dünkü toplantıda TPD İzmir Şubesi tarafından belirlenmiş, 16 Mayıs 2014 Cuma günü Derneğimizin de arasında bulunduğu APHB eğitmenleri tarafından Manisa’da verilen eğitime katılmışlardır. Eğitimler yine Manisa\'da, APHB tarafından sürdürülecektir

Aile görüşmeleri sonrasında devam edecek psikososyal destek hizmetleri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı İl Müdürlükleri ve Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlükleri tarafından koordine edilecektir.

Bu aşamada, bireysel ve dernek dışı kurumsal çabalarla sahaya gelmenin bir yararı bulunmamakta, mevcut durumu karmaşıklaştırma ve meslek örgüt çabalarını etkisizleştirmektedir. Bu konuda sağduyunuza ve işbirliğinize ihtiyaç duyuyoruz.

Kısa ve uzun vadedeki çalışmaların sağlıklı yürüyebilmesi için lütfen iletişim kanallarımızdan (web sitesi, facebook ve twitter adreslerimiz) yaptığımız, duyuruları, bilgilendirmeleri ve olası çağrıları takip ediniz ve meslektaşlarımız arasında bu bilgilerin yayılmasında destekte bulununuz. Gönüllü olmak isterseniz adınızı, travma eğitiminizin ve/veya saha deneyiminizin bulunup bulunmadığı bilgisiyle ekli dosyadaki formu doldurarak şubemize izmirtpd@hotmail.com mail adresinden ulaştırabilirsiniz.

 

Türk Psikologlar Derneği

İzmir Şubesi Yönetim Kurulu

 

İletişim:

1477 Sokak Türker Apartmanı No:8 Alsancak / İzmir

Tel: 90(232) 422 12 08

90(533) 482 55 22

 

 

 

TPD Travma, Afet ve Kriz Birimi İzmir Grubu

Gönüllü Bilgi Formu

 

Ad Soyad:

 

Yaş:

 

Mezuniyet yılı:

 

Telefon:

 

E-posta:

 

Çalıştığı kurum (özel veya kamu kurumu olduğu bilgisiyle):

 

Travma alanında alınan eğitimler (TPD\'den olup olmadığı bilgisiyle):

 

Ruhsal travma alanında saha deneyimi (TPD ile olup olmadığı bilgisiyle):

 

Lütfen ( izmirtpd@hotmail.com ) e-posta adresine gönderiniz.

 

 

 

* OECD ülkelerinin üniversite mezunlarının dakika başına okuyabildiği kelime sayısı baz alınmıştır.
>